2008-10-26 13:25:24• hírek • Parajdi Andrea

Ifjúsági házat építenek

Jótékonysági estet szervezett a Szatmári Református Egyházmegye és Református Gimnázium Diákpresbitériuma. Az összegyűlt adományokat egy Nagytarnai ifjúsági ház felépítésére fordítják.

A jótékonysági estre szombaton 18 órától került sor, a Dinu Lipatti Filharmóniában. Az esemény résztvevői egy színvonalas és változatos műsort tekinthettek meg, amelyet Fodor Lajos a Református Egyházmegye lelkipásztora nyitott meg. Ezt követően verset szavalt Duna Kinga, a Református Gimnázium diákja, majd egy rövid diavetítéssel felelevenítették az idei ifjúsági tábor különleges pillanatait.

Színpadra lépett a nagykárolyi Collégium együttes, zenés előadást mutattak be Mészáros Gergely és Székely Alpár, az Aurel Popp Művészeti Líceum diákjai, verset adott elő Lackó Tekla, a Harag György Társulat színművésze, majd Harkai Réka, a Református Gimnázium diákja énekelt.

Az est második felét Kónya László, főtanfelügyelő-helyettes, szenátorjelölt beszéde nyitotta meg, aki saját emlékeiből merítve hívta fel a figyelmet az ifjúsági táborok nevelő jellegének fontosságára. A Református Gimnáziumban tanuló Lazin Réka szavalatával folytatódott a műsor, aztán az Immánuel keresztény együttes három ifjúsági énekfeldolgozást adott elő, őket követte a 4ever zenekar fellépése. A jótékonysági est záróakkordjaként a Harag György Társulat művészei ébresztettek vidám perceket.

Az eseményen 118 darab, 5 lej értékű belépő kelt el, valamint előzőleg 500 úgynevezett téglajegyet küldtek szét különböző meghívottaknak. -Azt még nem lehet tudni, hogy a kiküldött téglajegyekből hányat vásároltak meg. Majd a jövő hét folyamán tudunk konkrét adatokkal szolgálni az összegyűlt adományokról. Egy bizonyos az est nagyon jól sikerült, s véleményem szerint a célját is elérte -mondta Ilonczai Zsombor, a Református Gimnázium iskolalelkésze.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: